Sert Vuruşlar, Başlangıç ve Orta Seviyedeki Oyuncular İçin En Az Faydası Olan Vuruşlardır…

12-05-2022 13:04
Sert Vuruşlar, Başlangıç ve Orta Seviyedeki Oyuncular İçin En Az Faydası Olan Vuruşlardır…

Başlangıç ve orta seviyedeki bazı oyuncular, topa çok sert vurmaya çalışarak ileri seviyedeki oyuncular gibi oynamaya çalışırlar. Bunun anlaşılabilir yönleri vardır elbette. Eğer topa çok sert vurursanız ve top masaya isabet ederse sayıyı kazanma şansınız çok yüksektir. Bu size fazlasıyla keyif verir.

Ancak, çok sayıda sert vuruş, yüzdesi yüksek bir şekilde yapılabiliyorsa etkilidir. Sert yapılan vuruşlar tutarlı değilse size sürekli sayı kaybettirir. Daha da ötesi, sadece sert vuruşlara odaklanmanız oyununuzun diğer alanlarını geliştirmenizi engeller.

Yeni başlayanlar ve orta düzey oyuncular güce odaklanmak yerine, spine, hıza ve topun konumlandırılmasına odaklanmalıdır. Bunlar, yüksek riskli vuruşları yapmadan sayı kazanabileceğiniz tutarlı bir oyun geliştirmenize yardımcı olacaktır.

Spin

Masa tenisinde yaptığımız her vuruşun topa verdiği bir döngü vardır. Ancak, rakibinizi asıl rahatsız eden ve sayı kazandıran vuruşlar çok fazla döngüsü olan vuruşlardır.  Fazla döngülü vuruşlar sonuç değiştirir. Yaptığınız herhangi bir kesik, spin vs. vuruşta topun döngü seviyesini ne kadar arttırırsanız o kadar fazla puanlar kazanırsınız.

Topa verilen falso gerçekten önemlidir. Topa fazla döngü verebilmek için topu hızlı bir raket hızıyla fırçalamanız gerekir. Vücudunuzu nasıl kullandığınız, gücünüzü topa nasıl aktardığınız üretebileceğiniz döngü miktarına katkıda bulunacaktır. Ama bunu fazla karmaşık hale getirmeden hızlı bir raket hareketi ile topu fırçalayarak bol döngülü toplar üretebilirsiniz.

Hız

'Hız' topa ne kadar hızlı vurduğunuz anlamına gelmez. "Hız” topa ne kadar erken temas ettiğinizdir. Oyununuzu hızlandırmak için masaya biraz daha yakın oynamaya çalışın, daha kısa vuruşlar yapın ve top masada zıpladıktan sonra en yüksek noktaya çıkmadan onunla temas edin. Hız etkilidir, çünkü top karşı tarafa daha çabuk döner ve rakibinize tepki vermesi için daha az zaman verir.  

Topu Farklı Noktalara Atmak

Topu bazen çarpraz köşeye, bazen paralel köşeye, bazen kısa, bazen uzun atmak oldukça etkilidir ve böyle farklı yerlere atarak sayı kazanmak çoğu zaman kolaydır.

Topu atacağınız yeri rakibinizin güçlü veya zayıf yönlerine göre de belirleyebilirsiniz. Rakibinizin güçlü bir forehandi ama zayıf bir backhandi olduğunu gözlemlerseniz, vuruşlarınızı onun backhand tarafına hedeflersiniz. Rakibiniz ayakları iyi çalışmıyorsa, dirseğine yapacağınız vuruşlar onun için sorun sizin için avantaj yaratacaktır.

Topu farklı yerlere atmak için, topa çok sert vurmanıza gerek yoktur. Topu farklı yerlere atmak rakibinizi yeteri kadar rahatsız eder ve onu hataya veya zayıf vuruşlar yapmaya zorlar.  Yeter ki sayıyı almak için acele etmeyin.

Güç Şart Değil

İyi bir spin ve hız yanında topu farklı/etkili yerlere atarak oynarsanız sayı kazanmak için çok sert/güçlü vuruşlar yapmanıza gerek olmadığını göreceksiniz.

Güçlü/sert vuruşlar profesyonel düzeyde oynayan oyuncular için önemlidir. Ancak, unutulmamalıdır ki, bu seviyede oynayan oyuncular masa tenisine topa bütün güçleriyle vurarak başlamadılar. Öncelikle topa nasıl daha fazla falso verileceğini ve topu etkili bir şekilde farklı yerlere nasıl atacakları öğrendiler. Sürekli oynamayı, masada top tutmayı öğrendiler, uzun süre zarfında yavaş yavaş güç geliştirdiler.

Başlangıç aşamasında veya orta seviyedeyseniz, şu an için güçlü/sert vuruşlardan uzak durun. Spininiz, hızınız iyi olsun, topu rakibinizi rahatsız edecek farklı yerlere atın.

Bütün bunlar daha fazla sayı kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Sert vuruşlar yapmak için acele etmeyin. 

Sağlıkla ve masa tenisiyle kalın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.