Masa Tenisini Eğilerek Oynamak Neden Kaçınılmazdır?

09-05-2023 18:13
Masa Tenisini Eğilerek Oynamak Neden Kaçınılmazdır?

Masa tenisini eğilerek oynamak, masada yapacağınız her hareketin temelidir.

Eğilerek oynamak, hareketleri tam olarak yapmanızı, vuruş üretebilmenizi ve dengede kalmanızı sağlar.

Ayak Çalışması ve Hareketlenme

Dizlerinizi iyi bir şekilde bükerek eğilmek, dinamik yön değişikliklerini daha hızlı yapmanızı ve ağırlığınızı daha etkili bir şekilde o yöne doğru aktarmanızı sağlayacaktır. Masada çok dik kalırsanız, dengenizi kaybetmeden hızla yön değiştirmeniz zorlaşır ve bu nedenle, istediğiniz pozisyonu alamazsınız. Eğilirseniz, hareketiniz çok daha hızlı, aynı zamanda daha dengeli ve verimli olur, bu da sizde fark yaratır.

Etkili Vuruşlar

Eğilerek oynadığınızda ağırlık merkezinizi daha iyi kullanır, vuruşlarınızın etkisini ve oyun kalitenizi artırırsınız. Ayaklarınızı açarak ve eğilerek masaya doğru alçaldığınızda, zeminle temasınızın daha sağlam olacağını görecek ve ister topspin vuruşlarınız olsun, ister kısa dokunuşlarınız olsun, yerden alacağınız kuvveti, vuruşlarınıza daha verimli bir şekilde aktaracaksınız. Güç üretirken, iyi bir ağırlık transferi ve rotasyon oluşturmak için bacaklarınızın gücünü kullanmak çok önemlidir. Çok dik pozisyonda oynamak vücudunuzu ve kolunuzu çok fazla zorlar.

Servis Karşılama ve Vuruşlar

Servis karşılarken veya masa üzerinde vuruşlar yaparken ihtiyacınız olan kontrolü, başınızı ve vücudunuzu topa yakın tutarak elde edebilirsiniz. Böylece, ralliye iyi bir alçak pozisyonda, ayaklarınızı omuz genişliğinde açarak başlamak, yapacağınız vuruş için daha dengeli adım atmanıza olanak sağlar, Bununla birlikte, masada daha hızlı hareket ederek topa geç kalmanın neden olduğu hataları ortadan kaldırabilir, beklenmedik ters toplara daha hızlı tepki verebilirsiniz.

Elbette masada eğilerek oynamak fiziksel olarak kolay değildir.

Bunun için iyi bir kondisyon, dayanıklılık ve bacak kuvveti gerekir ancak, getireceği faydalar bu zahmete girmeye değer.

Masa tenisi kondisyonunuzu geliştirin.

Oyun seviyenizin daha yüksek olmasını istiyorsanız, eğilerek oynamanız gerektiğini unutmayın.

Sağlıkla ve masa tenisiyle kalın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.