Masa Tenisinde Güç, Dayanıklılık ve Koordinasyon..

02-04-2022 14:35
Masa Tenisinde Güç, Dayanıklılık ve Koordinasyon..

Bu yazıda, iyi bir masa tenisçisinin üzerinde durması gereken güç, dayanıklılık ve koordinasyon öğeleri üzerinde duracağız.

Çok iyi bir masa tenisi oyuncusu olmak için spor salonunda çok zaman ve çaba harcamanız gerekiyor. Düzenli antrenmanlar, gücünüzü, dayanıklılığınızı ve koordinasyonunuzu geliştirmenize yardımcı olacaktır

 

  • Güç 

Profesyonel masa tenisi oyuncuları güçlü ve iyi gelişmiş kol kaslarına sahip olmalıdırlar. Bu bilinen bir gerçektir. Bununla birlikte, oyuncular genellikle bacaklarını ihmal ederler çünkü güçlü bacaklara sahip olmanın önemini görmezler. FiTT Masa Tenisi olarak kollarınızda ihtiyacınız olan tüm gücün, oyununuzu mükemmelleştirmek için yaptığınız yoğun antrenmanla doğal olarak gelişeceğine inanıyoruz. Oyuncuların şınav vb hareketlerle kollara özgü egzersizler üzerinde çalışmak için zaman harcaması gerektiğini düşünmüyoruz. Bu tip egzersizler, masa tenisi için güçlendirilmesi gereken belirli kasları güçlendirmeye yardımcı olmaz. Bu tür egzersizlere zaman harcamak yerine, karnınız ve bacaklarınız üzerinde çalışmanızı öneriyoruz.

Vücudunuzun bütününde güç dengesi çok önemlidir. Yani üst bedeniniz ile alt yarınız, sağ kolunuz ile sol kolunuz, sağ bacağınız ile sol bacağınız arasında güç dengesinin olması gerekir. Aksi taktirde masa tenisi tekniklerini kavramakta ve uygulamakta sorun yaşarsınız. Bu dengesizlik aynı zamanda çeşitli sakatlanmalara da yol açabilir. Bu sorunlarla karşılaşmadan bunları çözmenin yolu, vücudunuzun zayıf taraflarını güçlendirmek için zaman ayırarak kuvvet antrenmanları yapmaktır.

Kuvvet antrenmanının bir diğer önemli bileşeni, vücudunuzu verimli bir şekilde nasıl kullanacağınızı öğrenmektir. Her hareket, boşa harcanan enerji olmadan mümkün olduğunca verimli olmalıdır. Maksimum güç seviyenizde çalışabilmeniz için öncelikle hem enerji hem de tekniğin verimliliği üzerine kurulmuş güçlü bir temele sahip olmanız gerekir. Çinli takımlardan bazı oyuncuları hareket halinde izlediyseniz, bu güçlü güç ve verimlilik kombinasyonunu görmüşsünüzdür. Onları izlemek, iyi yağlanmış bir makinenin mükemmel çalışmasını izlemek gibidir. Avrupalı oyuncular da bu eşzamanlılığın harika modelleridir. Çinliler kadar kaba kuvvete sahip olmasalar da, teknikleri neredeyse kusursuzdur ve küçük güç kaybını dengelemeye yardımcı olur.

 

  • Dayanıklılık

İyi bir masa tenisçinin dayanıklılık antrenmanını gevşetmemesi önemlidir. Haftada en az bir kez koşmak veya bisiklete binmek için zaman ayırmaları gerekir.  Bununla birlikte, masada yapacağınız yoğun antrenmana ne kadar çok zaman ayırırsanız, dayanıklılığınızın o kadar iyi olacağını unutmayın. İtiraf etmek gerekir ki dayanıklılık antrenmanları çok da sevilerek yapılan antrenmanlar değildir; ancak konfor bölgelerimizin dışına çıkarak sınırlarımızı zorlamak bizi gerçek profesyoneller yapar. Dayanıklılık antrenmanlarının sakatlanmaları önlemeye yardımcı olan yönünü de görmezden gelemeyiz. Masa tenisi hızlı tempolu bir oyundur ve oyuncular her geçen yıl daha hızlı ve daha güçlü hale gelmektedir. Bunun için hazır olmalısınız. 

Şu anda dünyanın en iyi masa tenisi oyuncularından ikisi olan Fan Zhendong ve Ma Long o kadar hızlı hareket ediyorlar ki neredeyse insanlık dışı görünüyor. 


  • Koordinasyon

Herhangi bir masa tenisçinin sahip olması gereken en önemli becerilerden biri mükemmel koordinasyondur. Masa tenisinde koordinasyon, oyunun her yönü için önemlidir. Doğuştan yetenekli olan insanlar için zamanlamayı ve oyunun karmaşık unsurlarını kavramak daha kolaydır. Bununla birlikte,  koordinasyon da öğrenilebilir. Her şey gibi sadece çok antrenman gerektirir.

Sağlıkla ve masa tenisiyle kalın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.