Maçta Kazanırken Neden Hep Kaybediyorsunuz?

03-12-2022 15:52
Maçta Kazanırken Neden Hep Kaybediyorsunuz?

Bir maçta önde olmak bazen bazı oyuncuların en büyük düşmanı olabilir, çünkü maçın sonunu getiremezler. Bazı oyuncular maçlarda 2-0, 2-1 gibi setlerle öndeyken sonunda neden kaybettiklerini anlayamazlar. Kazanma şansınızı artırmak için neler yapabilirsiniz? Maçı kendi lehinize çevirmek için yapabileceğiniz şeyler olduğunu unutmayın.

Rehavete kapılmayın

2-0 önde olmanız maçı kazanacağınız anlamına gelmez, hatta kazanmaktan çok uzakta olabilirsiniz. Çünkü, artık rakibiniz 0-0 da oynadığı gibi oynamayacak ve maçı kaybetmemek için bütün gücüyle mücadele ederek alternatif taktikleri uygulayacaktır. Önde olmak, sonuca ulaşmış olmanız demek değildir. Birçok maçtan biliyoruz ki, her şey göz açıp kapayıncaya kadar değişebilir. Genellikle yapılan en büyük hatalardan biri, oyuncunun önemli bir üstünlüğü varken dikkatini kaybedip daha gevşek oynamaya başlamasıdır. Farkına bile varmadan maç belki de 2-1 veya 2-2'ye doğru gidebilir. Artık çok fazla gevşediğiniz için tekrar maça odaklanmanız çok zor olacaktır. Maçın sonucunu belirleyecek son setteki üzerinizdeki baskının, daha önceki setlerden çok daha fazla olacağını unutmayın.

Nasıl başladıysanız öyle bitirin. 3-0 kazanma şansınız varsa, kazanın, rehavete kapılmayın, hızınızı kesmeyin. Baştan sona en yüksek konsantrasyonla oynayın, rakibiniz sizi yakalamak için elinden geleni yapacaktır. Yeterince odaklanmazsanız sizi yakalamasına izin verirsiniz.

Maçın gidişatını siz yönetin

Rakibiniz sizi yakalarsa her şey hızla gelişebilir, oyununuz kontrolünüzden çıkabilir. Bununla karşı karşıya kaldığınızda, acele etmemeniz ve olayların sizi bunaltmasına izin vermemeniz gerekir. Servis atmadan önce bekleyin, düşünün, gerekirse havlu molalarınızı kullanın.

Acele ederek sayıları çöpe atmayın, yoksa siz farkına bile varmadan maç biter ve kaybedersiniz.

Kazanacağınıza inanın

Önde olmanın verdiği rahatlık maçı kaybetmenize neden olabilir. Bu durum tekrarlanırsa sonraki maçlarda kendinizi bir sarmalın içinde bulabilirsiniz. Bu özgüvenle ilgili bir durumdur. Maçı kazanma kapasitesine sahip olduğunuzu bilin ve kendinize güvenin. 2 seti kazanabiliyorsanız, neden 3. seti kazanabileceğinize inanmıyorsunuz?

Birçok oyuncu, öndeyken kaybettiği maçlardan muzdariptir ve kendinden şüphe etmeye başlar. Bu tür maç kayıplarının sık tekrarlanması sizin için tehlikeli olacaktır. Bu şüphe hissi, vuruşlarınıza, oyun planınıza ve kazanma kapasitenize olan inancınızı kaybettirir. Birçok oyuncu 2-0 veya 2-1 öndeyken set kaybetmeye başladıklarında maç bitmeden maçı kaybedeceklerini düşünürler ve bu kaybı erkenden kabul ederler. Bu bir kaybetme tutumudur.

Maçtan asla vazgeçmeyin, kaybetmeyi asla düşünmeyin. Özgüven, spordaki en güçlü silahlardan biridir. Bu özgüven, maç boyunca kazanma isteğinizi ayakta tutacaktır. Kiminle oynuyor olursanız olun, her zaman elinizden gelenin en iyisini yapın, özellikle öndeyken asla kaybetme olasılığını kabul etmeyin. Genellikle bir maçı kaybedeceğinize inanıyorsanız, kazanma isteğinizi yitirirsiniz. Son noktaya kadar mücadele edin, kaybetseniz bile gelecekteki maçlar için değerli tecrübeler edineceksiniz.

Daima kazanmak için savaşın

Bu, masa tenisinde çok önemli bir kuraldır. Kazanmak için savaşın. Önde olmanız, maçı kazandığınız anlamına gelmez. Taktiklerinizi kurgulayın ve uygulamaya devam edin. Taktikleriniz ne kadar başarılı olursa, maçı kazanma olasılığınızda bir o kadar artar.

Bazı oyuncular, setlerde öndeyken, oraya kadar gelirken uyguladıkları taktikleri rehavete kapılarak uygulamaya son verirler. Bu, birçok oyuncunun en büyük düşüş nedenlerinden biridir. Taktikleri bir tarafa bırakarak oynamanız, rakibinizin kendi taktiklerini uygulayabilmesine yol açar. Taktiklerinizin sizi sonuca götüreceğinden %100 emin olarak onları uygulamaya devam edin.

Taktiklerinizi uygulayın

Oyuncuların öndeyken maçı kaybetmelerinin bir nedeni, rakiplerinin taktiklerinde yaptığı değişiklikler veya onlara karşı kullanılan taktiklerin farkında olmaları olabilir. Dünyanın en iyi taktik uygulayıcısı olsanız bile, en deneyimsiz oyuncular bile maçta olup bitenleri değerlendirmeye başlayabilir. Rakibinizin yaptığı taktik değişikliklerinin farkında olun.

Rakibinizin istediğiniz oyunu oynamanızı engellemesine izin vermeyin. Sayı kaybı ve güveninizi artıran vuruşları yapamamanız, rakibiniz için büyük bir avantaj olur. Bu nedenle, özellikle maçın gidişatında bir değişiklik görürseniz, rakibinizin yaptığı değişikliklerin farkında olun ve stratejinizi bu gidişata göre uyarlayın.

Bunlar, başarıyı elde etmenize ve artık maçları kazanmanıza yardımcı olacak beş önemli noktadır.

Sağlıkla ve masa tenisiyle kalın! 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.