Kısa Servis mi, Uzun Servis mi?

05-06-2022 19:09
Kısa Servis mi, Uzun Servis mi?

Kısa Servis mi, Uzun Servis mi?

Tüm antrenörler ve iyi oyuncular size kısa servis atmanın önemini anlatırlar. Bu yazıda size uygun maç taktiklerini biraz daha derinlemesine inceleyeceğiz.

İlk olarak, iyi oyuncuların sahip olduğu ve kısa servis atmayı onlar için hayati kılan bazı becerilere bir göz atalım.

1. Neredeyse her topa atak yapabilirler

Bu, engin tecrübeden gelir; böylece servislerinin tüm olası getirilerini bilirler; bu yüzden tüm bu pozisyonlara ulaşmak ve atak yapmak için gerekli güce ve esnekliğe sahipler.

Kısa servisten sonra gelen kesik toplara atak yapabilir misiniz?

2. Güçlü bir kısa oyunları vardır

İyi bir kısa bırakma ile üçüncü topu tekrar kısa oynayabilir ve bir sonraki topa atak yapmak için bir fırsat bekleyebilirler.

Servis attıktan sonra atak yapmak için iyi bir pozisyonda bekleyebilir ya da uygun topu bulamazsanız o topu tekrar kısa bırakabilir misiniz?

3. Neredeyse her uzun servise atak yapabilirler

İyi oyuncular, masayı biraz geçse bile uzun bir servise atak yapabilir. Herhangi bir rakibe karşı kısa bir servisin doğru olup olmadığına karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken şey budur.

Rakibiniz kısa olmayan servisinize güçlü bir şekilde atak yapabilir mi?

Kısa servis atmalı mısınız?

Birinci veya ikinci maddelerdeki sorulardan herhangi birine "hayır” yanıtı verdiyseniz, bulunduğunuz bu durumda çoğunlukla kısa servis muhtemelen sizin için doğru değildir.

Üçüncü maddedeki soruya "hayır" cevabını verdiyseniz, birinci ve ikinci maddeye "evet" cevabını vermiş olsanız bile, uzun servisler söz konusu rakibe karşı daha etkili olabilir.

Kısa servis attığınızda, top size kısa veya uzun gelebilir. Ancak uzun servis attığınızda, top nadiren kısa gelir. Bu nedenle, servis attıktan sonra masaya olan mesafenizi ona göre ayarlayabilirsiniz.

Bu ipucu, büyük ölçüde, ralli sırasında belirli bir rakibe karşı üstünlükleri olduğunu hisseden, ancak kısa servis attıktan sonra üçüncü topa başlamakta zorluk çekebilecek başlangıç ​​ve orta seviye oyuncular içindir.

Umarız bu yazı size uzun servislerin ne zaman ve neden kısa servislerden daha etkili olabileceğini göstermiş, aynı zamanda üst düzey oyuncular tarafından yapılan hareketlerin sizin oyununuza uymayabileceği durumlar hakkında düşünmek için zihninizde bir çerçeve oluşturmuştur. 

Yine de kısa servislerinizi ve üçüncü top çalışmalarınızı uygulamaya devam edin. Diğer iyi oyuncuları yenmek için onlara da ihtiyacınız olacak!

Not: Bir ligin hangi seviyede oynandığını anlamak için servislerin kısa atılıp atılmadığına, kısa servis karşılanırken topun yine kısa bırakılıp bırakılmadığına, servis açma yüzdesinin yüksek olup olmadığına, servis uzun geldiğinde hemen atağa geçilip geçilmediğine bakın.

Sağlıkla ve masa tenisiyle kalın! 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.