Kazanan Oyuncu Olabilmeniz İçin İhtiyacınız Olan 4 Önemli Beceri

02-03-2022 13:37
Kazanan Oyuncu Olabilmeniz İçin İhtiyacınız Olan 4  Önemli Beceri

Bu yazıda maç kazanan bir masa tenisçisi olabilmek için kesinlikle çok önemli olan dört temel öğeyi (veya beceriyi) masaya yatırıyoruz.

Dünyanın dört bir yanındaki masa tenisi antrenörleri tarafından da sıkça bahsedilen bu öğeler,

1-Servis

2-Servis karşılama

3-Atağa rakipten önce başlamak

4-İlk Blok

Her sayının ana çekirdeğini oluşturan can alıcı bu dört öğeyi iyi yapıyor olabilmeniz, her sayıda etkili servis atarak rakipten önce atağa geçmenizi, rakibin attığı servisi iyi karşılayarak rakibe pozisyon vermemenizi, üçüncü toplara etkili blok/atak yapmanızı sağlar.

Kazanan bir oyuncu olmak istiyorsanız, bu kilit alanlarda yüksek bir standart oluşturmanız hayati önem taşır.

1-Servis

Maçta atacağınız servisleri, servis antrenmanlarında ya da antrenman maçlarında yaratacağınız baskı ortamını simüle ederek çalışmanız faydalı olacaktır. Bu, servis atarken veya antrenman maçlarında takım arkadaşlarınızın sizi izlemesi veya hatalı servis atma halinde push up/mekik gibi basit fiziksel cezalar uygulamak olabilir. Bunlar, sizi hataya karşı koyma üzerine yoğunlaşmaya ve başarıya zorlar. Unutmayın, servisiniz maçın %50’sinde her bir sayıya giriş öğesidir ve oyununuzu yönlendirmeniz için hayati önem taşımaktadır.

2-Servis karşılama

Servis karşılama genellikle antrenman maçlarında çalışılır. Ancak, daha fazla servis karşılamak istiyorsanız birisiyle eşleşir, o bolca servis atarken siz de karşılayabilirsiniz. Çoğu zaman kendi antrenmanlarımızı servis atmaya dayalı kurguluyoruz. Bunu yapmayın! Servis karşılama üzerine de zaman ayırın ve ona konsantre olun.

3- İlk atak

Top açma ve spin masa tenisinin temel unsurlarıdır. Asıl önemli olan topu güvenle açmak ve oynadığınız oyuna sadık kalmaktır. Bunları yapabilmek için top seçimini, raket açısını ve forehand/backhand tekniklerini anlamanız önemlidir.

Etkili bir atakla başlanmış bir sayı size büyük bir avantaj sağlar. Burada önemli olan nokta ilk açılan topun sert ve hızlı olması değil, masada kalmasıdır. "Topun masada kalması” derken rakibinize kolay bir top ikram etmenizden söz etmiyoruz. Topu rakibinizin hangi tarafına açacağınız, topun üzerindeki falso, topun fileden ne kadar az yükseldiği ve masada hangi derinliğin hedeflendiği önemlidir.

File yakınına yapacağınız ataklar rakibinizi rahatsız etmez ve ataklarınıza kolayca karşılık verir. Bu nedenle spinlerinizi masanın uzak tarafına (masa çizgisinin önündeki 30-40cm’lik alana) yapmanız size avantaj sağlar. Bu noktaya topa çok sert vurarak ulaşamazsınız. Bunu, ancak zeminden aldığınız gücü bacaklarınızdan, gövdenizden vuruşunuza aktararak başarabilirsiniz.

4- İlk Blok

Blok yapabilme yeteneği size atak yapan oyunculara karşı güçlü bir avantaj sağlar. Bu devamlılığı olan bir teknik olup ritmi bozmak için ilginç bir yeteneğe sahiptir. Rakibiniz sizden önce atağa başladığında yapacağınız ilk blok hayati bir vuruştur. Sürekli ve iyi blok yapabilmek sizi sadece çok yönlü bir oyuncu yapmaz, çoğu masa tenisçi iyi bir blokçu ile oynamak istediğinden aynı zamanda sizi iyi bir antrenman partneri yapar.

Sonuç;

Oyunun başka alanlarına odaklanırsanız odaklanın. Ancak, bu dört temel öğe sizin gelişiminizin çekirdeğini oluşturmalıdır. Bunları geliştirmezseniz, kendinizi diğer oyunculara karşı dezavantajlı hale getirirsiniz. Kısacası, bu dört alandan herhangi birinde zayıfsanız maçlarınızda bunun bedelini ödersiniz. Bu dört unsurdan geliştirmeniz gereken bir alan varsa onu geliştirmek için sabırlı olun, zaman ayırın ve çabalayın.

Sağlıkla ve masa tenisiyle kalın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.