Bir defans oyuncusuna karşı nasıl maç kazanılır?

22-02-2022 16:38
Bir defans oyuncusuna karşı nasıl maç kazanılır?

Bugün size bir defans oyuncusunu nasıl yeneceğinizi dört basit adımda anlatmaya çalışacağız.

Defansçıların amacı topu masada tutmak, uzun ralliler yapmak ve atak alternatiflerinizi sınırlamaktır. İşte bu nedenlerle defans oyuncularını aşmak oldukça zordur. Defans oyun stili şimdilerde, eskiden olduğu kadar yaygın bir oyun stili değil. Son zamanlarda atak oyun stili daha popüler. Ancak, yine de defansa karşı hazırlıklı olmayı ve ona göre antrenman yapmayı ihmal etmemek gerekir. Bir defansçıyla karşılaşmadan önce yeterli hazırlık yapmadıysanız başınız dertte demektir. 

İşte bir defansçıyla baş edebilmek ve yenebilmek için dört adım.

    Birinci adım: Rakibinizi ve lastiğini tanıyın

N   Ne tür bir defansçıyla oynadığınızı belirlemeniz çok önemlidir. Rakibiniz uzun pütürlü lastikle mi, kısa pütürlü lastikle mi, anti-spin lastikle mi oynuyor tespit edin. Bu sıra dışı lastikler defansa karşı oynamanızı daha da zorlaştıracaktır. Maç başladığında gelen toplardan ürkmemeniz için rakibinizin lastiğini iyi tanımanız gerekir.

  • Çok falsolu spin yaparsanız ve oyuncu uzun pütürlü lastikle keserse, top anormal falsolu olarak size geri dönecektir.
  • Gelen topu karşı tarafa doğru sadece ittirin – Bu tekrar spin yapmaktan daha kolaydır.
  • Uzun pütür oyuncusu büyük olasılıkla topu içeriye ittirecektir.
  • Top şimdi sallanarak geri gelecektir.
  • Gelen bu topu ittirirseniz yükseleceğinden İTTİRMEYİN
  • Bunu yerine, sallanarak gelen topu yukarı yapmaktansa daha ileri yapacağınız topspinle karşı tarafa gönderin.
  • Uzun pütür oyuncusu bu topu keser ve top çok kesik olarak size geri döner.
  • Vs
  • Vs
  • Vs
 
 
 

İkinci adım: Farklı yerlere oynayın

Ne tür bir defansçıyla oynadığınızı değerlendirdikten sonra topu rakibinizin nerelerine atacağınızı düşünmenin zamanı gelmiştir. Bazı atak oyuncuları güce bürünür ve farklı bölgelere farklı toplar atmayı göz ardı ederek topu kırarcasına oynayarak rakiplerini geçmeye çalışırlar. Bu, defans oyuncusu tarafından çok öngörülebilir olduğundan maçı kazanmanıza yetmez ve rakibiniz sizi elinde oynatır. Bunun yerine, rakibinizi biraz hareket ettirmeniz gerekir. Köşelere oynayın ve onu hareket ettirin. Çoğu defansçının topun gelmesini en çok istediği taraf backhand tarafıdır. Bu nedenle, eğer rakibinizin forehandi daha zayıfsa, oyunu o tarafa yığın. Ayrıca, doğrudan ve aniden farklı köşeye fast spin yaparak sayı almayı planlayın ve uygulayın. Top geri dönse bile, etkisiz olacağından kolayca sayı almanıza olanak verecektir.

 

Dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli şey, topu attığınız yerin derinliğidir.  Atak yapmaya başladığınızda defansçılar masadan uzaklaşmaya eğilimlidir. Onları mümkün olduğunca içeri ve dışarı hareket ettirmeye çalışın. Masanın uzak çizgisine etkili spinler yapın, rakibinizi masadan uzaklaştırın ve ardından drop shot yaparak tekrar masaya yaklaştırın.

 

Üçüncü adım: Spininizi etkili bir şekilde kullanın

Spin potansiyelini kullanmak topu attığınız yer kadar önemlidir. İyi bir atak oyuncusunun kullanabileceği strateji toptaki döngüyü farklılaştırabilmektir. Bu, defansçıların topu okumasını zorlaştıracağından ritimlerini de bozacaktır.

Hafif/boş spin yaptığınızda hareketinizi bilinçli olarak abartın. Bu, topun üzerinde gerçekte olduğundan daha fazla falso olduğu yanılsamasını verir.

Düz şutlar, defansçılarla karşılaştığınızda diğer bir alternatif vuruş olmalıdır. Ancak, file seviyesinde ve çok kesik gelen toplara şut atmak iyi bir fikir değildir. Filenin biraz yükseğinden gelen nispeten daha boş toplara şut atmak daha akıllıcadır. 

Dördüncü adım: Sabırlı olun!

Bir defansçıya karşı galip gelmenin anahtarı sabırlı olmaktır. Birçok oyuncu, kazanmak için ihtiyaç duydukları tüm silahlara sahip olsalar bile, kendini tutarak sabırla oynama yeteneğinden yoksundur. Elbette, çoğumuz güçlü ve etkili spin ve şutlarla defansçıyı geçmek istiyoruz ama bu sürekli yapılabilecek bir şey değildir. Bunlar sayı almak için yapılan vuruşlardır ve yukarıda açıklanan stratejileri kullanarak yapılmaları gerekir. Fırsatları geldikleri zaman değerlendirin. Ancak, emin olmadığınız, orada olmayan, görmediğiniz fırsatlara saldırmayın. Defansçılar sabırsız olmanızı isterler. Onlara istediklerini vermeyin, oyun planınıza sadık kalın ve vuruşlarınızı seçerek yapın.

Yukarıda anlatılanlara göre hareket etmeniz halinde, bir defansçı karşısında durduğunuzda daha öncekilerden çok daha hazırlıklı hissedersiniz. 

Bol Şanslar.

Sağlıkla ve masa tenisiyle kalın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.