ALC Karbon ile ZLC Karbon Arasındaki Farklar..

29-05-2022 18:37
ALC Karbon ile ZLC Karbon Arasındaki Farklar..

Hız

ZLC ALC’den biraz daha hızlıdır. Ancak, bu sonuç değiştirecek bir özellik değildir. İlginç olan topun çizdiği yörüngedir. Top ALC’de doğrudan bir mermi gibi hareket ederken, ZLC’de bir trambolin gibi, hızlanıp sona doğru bir yay gibi aşağı iner.

Kontrol

Hem ALC hem de ZLC çok kontrol edilebilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, her iki karbonun özelliklerine uyum sağlamanın ne kadar kolay ya da zor olduğudur. Esnek olması nedeniyle ZLC’ye alışması daha zordur, ancak oynadıkça, hem kısa oyunda hem de spinde çok kontrol edilebilir. ALC tutarlıdır, kontrollüdür ve alışılması daha kolaydır.

Vuruş Hissi

ALC daha yumuşak ama esnek değildir, bu nedenle topa vurduğunuzda direnç yoktur ve vuruşlarınız akıcı olacaktır.

ZLC sert ama esnektir. Sert toplara vurduğunuzda direnç vardır. Bunu hissedersiniz.

Topun Geri Bildirimi

ALC sert olduğu için top hissiyatı daha azdır.

ZLC esnektir, bu nedenle sert olmasına rağmen topu daha fazla hissedersiniz.

Servis ve Topa Dokunuş

Kontrollü olduğu için burada ALC ön plana çıkıyor. Eğer topa dokunuşlarınız iyi değilse ZLC’nin esnekliği devreye gireceğinden top ya uzun ya da yüksek gidecektir. Bu rakibe avantaj sağladığından istenmeyen bir durumdur.

Sonuç

ZLC herkes için uygun bir seçenek gibi görünmüyor. ZLC, tamamen kol gücüne dayalı oyunu olan oyuncular için daha uygundur, daha fazla enerjiye ihtiyaç duyar. İki taraflı spin yapıyorsanız backhand tarafında ZLC ile sorun yaşayabilirsiniz. Tekniğiniz iyiyse ALC daha iyidir. Çok yönlü spin yapanlar için daha uygundur, ondan vazgeçmeyin. Muhtemelen çoğu profesyonellerin ALC’yi tercih etmelerinin nedeni budur.  

Umarız bu yazı oyununuza uygun karbonu seçmenize yardımcı olur.

Sağlıkla ve masa tenisiyle kalın!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.