Veteran Masa Tenisi Sporcusu Olarak Nelere Dikkat Etmeliyim?

01-01-2022 17:56
Veteran Masa Tenisi Sporcusu Olarak Nelere Dikkat Etmeliyim?

Veteran Masa Tenisi Sporcusu Olarak Nelere Dikkat Etmeliyim?

Masa tenisi sporuna ilgi duyanların sayısı gün geçtikçe artıyor ve masa tenisçiler günlük hayatın koşuşturmasından sıyrılarak bu spora daha fazla zaman ayırıyor.

Masa tenisi oynamak için kendinize zaman ayırdığınızda nelere dikkat etmeniz gerektiği konusunda birkaç önemli unsuru sizler için bir araya getirdik.

Isınma Hareketleri

Masa tenisi antrenmanına başlamadan önce bedeninizin buna hazır olması sakatlanmaların önüne geçmeniz açısından son derece önemlidir. Bu nedenle, antrenmana başlamadan önce kaslarınızı iyice ısıtmalı, açma ve germe hareketlerini tam anlamıyla yapmış olmalısınız. Aksi taktirde, bir anda zorlanmaya başlayan vücudunuzda önceden aklınıza gelmeyecek sakatlanmalara yol açabililirsiniz.

Aşırı Antrenman

Bir şeyi ne kadar çok sıklıkla yaparsanız aynı zamanda ona alışırsınız. Bu da beraberinde başka sorunları getirir.

Fazlasına kaçarsanız bu sefer bünyeniz bağışıklık kazanır ve bu isteğe karşı koyamaz hale gelirsiniz.

Eğer aşırı spor yaparsanız bu stresinizi çoğaltır ve kortizol hormonunun çok daha fazla salgılanmasına ve dolayısıyla uyku problemlerine yol açar.

Aşırı antrenman sonucunda aynı zamanda kalp atışlarınızın hızlanması nedeni ile acıkma hissiniz ortadan kalkar ve düzenli beslenme alışkanlığınızı kaybedebilirsiniz, kendinizi sürekli yorgun hissedersiniz.

Haftada 3-4 gün ve her antrenman için en fazla 90 dakika ayırmanız hedeflediğiniz sağlıklı yaşam için yeterlidir. Bu sürelerin üzerine çıkmanız antrenmandan istediğiniz verimi alamamanıza neden olacaktır.

Zemin

Masa tenisi antrenmanı yapacağınız yerin zemininin beton gibi sert bir zemin olmamasına dikkat edin. Sert zeminler eklemlere zarar verir ve sakatlanma olasılığını artırır.

Kıyafetler

Masa tenisi antrenmanı yaparken bu spor için tasarlanmış kıyafetleri tercih etmeniz performansınız açısından önemlidir. Pamuklu kıyafetler terlediğinizde üzerinizde ağırlık yapar. Ayrıca, herhangi bir spor ayakkabısı kullanmak yerine özel olarak masa tenisi sporu için dizayn edilmiş ayakkabıları tercih etmeniz hem performansınızı arttıracak hem de olası sakatlanmaların önüne geçmenizi sağlayacaktır.

Farklı Salonlar

Hep aynı salonda antrenman yapmaktansa farklı salonlarda antrenman yapmanız motivasyonunuzu artıracağı gibi katılacağınız turnuvalardaki salonlara çabuk uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.